Pogrebi

O usluzi odvoza glomaznog otpada kućanstava

Visokorazvijenom uslugom reciklažnih dvorišta i mobilnih reciklažnih dvorišta trgovačko društvo Univerzal sugrađanima kontinuirano omogućuje potpuno besplatno zbrinjavanje glomaznoga otpada kućanstava. Za razliku, svakome je korisniku, koji je na vlastiti zahtjev zatražio odvoz glomaznog otpada s kućne adrese, naplaćen trošak prijevoza tog otpada do Reciklažnog dvorišta Đakovo, u skladu s pravnim okvirom i zakonskom obvezom davatelja i korisnika usluge. Trošak prijevoza glomaznog otpada s obračunskog mjesta legitiman je i opravdan trošak, budući da je riječ o odvozima realiziranima po korisničkome zahtjevu. Međutim, svaki je naš korisnik, koji je sa zahtjevom za kontejner za odvoz glomaznog otpada došao u Univerzal, prethodno informiran i savjetovan o pravu besplatnoga zbrinjavanja tog i svakog drugog otpada iz kućanstva u reciklažnom dvorištu.

Univerzal je od uvođenja sustava razvrstavanja kućnog otpada do sada zbrinuo 45 tona glomaznog otpada građana. Sve su ove količine, u skladu s načelima održivog gospodarenja otpadom i kružnom ekonomijom, poslane na daljnje razvrstavanje i mehaničku obradu ugovorenom ovlaštenome otkupljivaču, što je poslovni proces koji za Univerzal d.o.o. generira dodatne materijalne troškove koji se nikada nisu prenosili na leđa korisnika usluga i koje trgovačko društvo, unatoč visokim iznosima, samostalno servisira.

Novim je Zakonom o gospodarenju otpadom (ZGO) i Odlukom o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Đakova, koja je na snazi od 11. veljače 2022., omogućena besplatna usluga odvoza krupnog otpada (u količini do 3 prostorna metra) s obračunskoga mjesta korisnika usluge jednom godišnje – prema Planu odvoza glomaznoga otpada, koji je zajedno s uvjetima odvoza objavljen na Univerzalovim mrežnim stranicama (https://www.univerzal-djakovo.hr/odvoz-glomaznog-otpada).

Pročitajte i ovo

Među 49.000 bazenskih posjetitelja 1.640 sezonaca!

Kupališna sezona na Gradskim bazenima završava u nedjelju 18. rujna. Do kraja je ovog tjedna, …

Iscrtavanje pješačkih prijelaza uoči početka škole

Prije prvog zvona u novoj školskoj godini Univerzalovi radnici iscrtavaju pješačke prijelaze i zaustavne linije …

Svakom kućanstvu deset žutih vreća godišnje

Žuta je kanta već napunjena, a do redovnoga odvoza plastike treba se strpjeti? Nije problem, …

Zbog vrućina prvi pogreb u 10, a drugi u 11 sati

Od ponedjeljka 1. kolovoza mijenja se raspored ispraćaja pokojnih osoba i ukopa na đakovačkim grobljima. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content