Pogrebi

Zimska služba spremna!

Programom održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima, o čemu brine trgovačko društvo Univerzal, za novu su sezonu pripremljena dva kamiona s ralicama i posipačima, četiri ralicom i rasipačem opremljena traktora, kombinirka i sedam manjih radnih strojeva pogodnih za čišćenje pješačkih zona i parkirališta. Za potrebe posipavanja kolnika u Univerzalovu je skladištu zasad osigurano 50 tona soli i 30 prostornih metara sipine.

Obavljena je i tradicionalna smotra Zimske službe, kojoj su, uz direktora komunalca Stjepana Ripića, nazočili zamjenik gradonačelnika Antun Galić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Sanja Rogoz Šola i načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić. Istaknuta je dobra pripremljenost Univerzalovih radnika i mehanizacije za zimske uvjete i izazove. S punom se pozornošću prate najave meteorologa i obavezno izlazi na teren već pri temperaturama koje uzrokuju smrzavanje kolnika.

Gradski komunalac pokriva 60 kilometara nerazvrstanih cesta, 30.000 četvornih metara pješačkih površina i 10.500 četvornih metara parkirališta, a snijeg se čisti po stupnjevima prioriteta određenih Programom održavanja nerazvrstanih cesta, koji je donijelo Gradsko vijeće.

Pročitajte i ovo

Među 49.000 bazenskih posjetitelja 1.640 sezonaca!

Kupališna sezona na Gradskim bazenima završava u nedjelju 18. rujna. Do kraja je ovog tjedna, …

Iscrtavanje pješačkih prijelaza uoči početka škole

Prije prvog zvona u novoj školskoj godini Univerzalovi radnici iscrtavaju pješačke prijelaze i zaustavne linije …

Svakom kućanstvu deset žutih vreća godišnje

Žuta je kanta već napunjena, a do redovnoga odvoza plastike treba se strpjeti? Nije problem, …

Zbog vrućina prvi pogreb u 10, a drugi u 11 sati

Od ponedjeljka 1. kolovoza mijenja se raspored ispraćaja pokojnih osoba i ukopa na đakovačkim grobljima. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content