Pogrebi

Zimska služba spremna!

Programom održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima, o čemu brine trgovačko društvo Univerzal, za novu su sezonu pripremljena dva kamiona s ralicama i posipačima, četiri ralicom i rasipačem opremljena traktora, kombinirka i sedam manjih radnih strojeva pogodnih za čišćenje pješačkih zona i parkirališta. Za potrebe posipavanja kolnika u Univerzalovu je skladištu zasad osigurano 50 tona soli i 30 prostornih metara sipine.

Obavljena je i tradicionalna smotra Zimske službe, kojoj su, uz direktora komunalca Stjepana Ripića, nazočili zamjenik gradonačelnika Antun Galić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Sanja Rogoz Šola i načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić. Istaknuta je dobra pripremljenost Univerzalovih radnika i mehanizacije za zimske uvjete i izazove. S punom se pozornošću prate najave meteorologa i obavezno izlazi na teren već pri temperaturama koje uzrokuju smrzavanje kolnika.

Gradski komunalac pokriva 60 kilometara nerazvrstanih cesta, 30.000 četvornih metara pješačkih površina i 10.500 četvornih metara parkirališta, a snijeg se čisti po stupnjevima prioriteta određenih Programom održavanja nerazvrstanih cesta, koji je donijelo Gradsko vijeće.

Pročitajte i ovo

O navodima vijećnice Francem o glomaznom otpadu

Na priopćenje za javnost gradske vijećnice Ivane Francem o problematici odvoza glomaznog otpada, koje je …

Od 2. svibnja ljetno vrijeme odvoza otpada

Javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada Univerzal će od ponedjeljka 2. svibnja 2022. obavljati po ljetnom …

Četiri stabla u novom generacijskom drvoredu

Ekonomska je škola “Braća Radić” u suradnji s Univerzalom na zelenoj površini uz spoj Splitske …

Od svibnja nova cijena javne usluge sakupljanja otpada

Od 1. svibnja stupa na snagu novi Cjenik javne usluge sakupljanja komunalnog otpada trgovačkog društva …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content