Pogrebi

Svakom kućanstvu deset žutih vreća godišnje

Žuta je kanta već napunjena, a do redovnoga odvoza plastike treba se strpjeti? Nije problem, jer plastiku koja ne stane u žutu posudu do petka predviđenog za odvoz možete pohraniti u našu žutu vreću! Set od deset takvih vreća, što bi trebalo biti dovoljno za godišnje potrebe zbrinjavanja plastike, čeka vas od 16. kolovoza u Univerzalovim uredima u Nazorovoj 68.

Iako su sva kućanstva opremljena posudama za plastiku, svaki korisnik javne usluge sakupljanja komunalnog otpada odlukom Uprave ostvaruje pravo na besplatni set vreća za plastični otpad. Rola žutih vrećica zapremnine 80 L dodjeljuje se korisniku jednom u kalendarskoj godini, a služi zbrinjavanju viškova odvojenog kućnog plastičnog otpada. Žute vreće mogu se podići na našoj adresi u Vladimira Nazora 68, uz predočenje zadnjeg odreska uplatnice za javnu uslugu ili potvrde o plaćanju koristite li m-banking ili internetsko bankarstvo.

Ovime prestaje dosadašnja praksa ustupanja žutih vreća građanima putem Univerzalovih blagajna bez ograničenja, a uređuje se sakupljanje plastike na korisničkome mjestu. Podsjećamo, međutim, da se plastični otpad može zbrinuti u recikllažnim dvorištima Đakovo i Vitika bez ikakve naknade i u svakom trenutku.

Pročitajte i ovo

Među 49.000 bazenskih posjetitelja 1.640 sezonaca!

Kupališna sezona na Gradskim bazenima završava u nedjelju 18. rujna. Do kraja je ovog tjedna, …

Iscrtavanje pješačkih prijelaza uoči početka škole

Prije prvog zvona u novoj školskoj godini Univerzalovi radnici iscrtavaju pješačke prijelaze i zaustavne linije …

Zbog vrućina prvi pogreb u 10, a drugi u 11 sati

Od ponedjeljka 1. kolovoza mijenja se raspored ispraćaja pokojnih osoba i ukopa na đakovačkim grobljima. …

Želite li papirnati račun zamijeniti digitalnim?

Prateći komunikacijske tehnologije i praktična rješenja, odlučili smo provjeriti jesu li naši korisnici zainteresirani račune …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content