Pogrebi

Stigle žute posude, uskoro isporuka korisnicima!

Ovog je tjedna Univerzalu (napokon) isporučeno 5.600 posuda za otpadnu plastiku, koje su korisnici, kao i gradski komunalac, strpljivo čekali! Posude je putem otvorene javne nabave Fonda za zaštitu okoliša Grad Đakovo naručio još u veljači 2019., no zbog problema tijekom objedinjenog postupka nabave za 407 općina i gradova u Hrvatskoj i ponavljanja nabavne grupe u kojoj su kante, na završetak nabave izborom ponuditelja, proizvodnju i isporuku posuda čekalo se puno duže negoli je bilo planirano.

– Jutros su u Univerzal stigla posljednja dva šlepera s 2.500 žutih kanti. Privremeno smo ih uskladištili i konačno stvorili uvjete za opremanje svih naših kućanstava koja plastiku odvajaju u vrećice novim posudama. Nakon što Fond provjeri zapisnike o preuzimanju spremnika, organizirat ćemo brzu distribuciju na adrese koje su ovom trenutku bez žute posude, a njih je 2/3 od ukupnog broja korisnika javne usluge prikupljanja otpada, kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić. Dodaje da je riječ o visokokvalitetnim posudama od 120 litara domaćeg proizvođača Gradatina iz Sesveta. Ripić također zahvaljuje na strpljenju sugrađanima koji su se već bezbroj puta u Univerzalu, sa željom za odgovornim i praktičnim postupanjem s kućnim otpadom, u protekle dvije godine raspitivali o kantama kojima će napokon upotpuniti svoje setove za primarno razvrstavanje.

Ukupna je vrijednost dijela nabave posuda zapremine 120 i 1.100 litara (za plastiku, papir i biorazgradivi otpad te zvona za staklenu ambalažu) u kojemu sudjeluje Grad Đakovo 2.234.154,26 kn, od čega je 85% bespovratnih sredstava (1.899.031,12 kn) osigurao prijavitelj projekta Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Pročitajte i ovo

Na židovskom groblju komemorirane žrtve holokausta

Okupljanjem židovske zajednice i ove je prve lipanjske nedjelje na židovskom groblju održana komemoracija u …

Otvorena kupališna sezona na Gradskim bazenima

Besplatnim je ulazom i uz pokoju kap kiše danas počela nova kupališna sezona! Otvorenje Gradskih …

Odbačene kaznene prijave Adrića i Kaselja protiv Ripića

O niskostima kojima se politički oponenti koriste u blaćenju aktualne gradske vlasti i Univerzalova direktora …

Otvorenje Gradskih bazena na Dan državnosti

Kao i lani, kupališna sezona na Gradskim bazenima službeno počinje 30. svibnja, u nedjelju! Unatoč …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content