Pogrebi

Prvi drvored budućeg generacijskog parka

Maturanti Ekonomske škole “Braća Radić” zasadili su na Gradskim bazenima, uz pomoć Univerzalovih djelatnika i alata, novi drvored koji čini šest sadnica javora. Svaka drvo simbolično označava po jedan razred ekološki osviještenih srednjoškolaca, što će se moći iščitati i s pripadajućih pločica na zaštitnim ogradama mladog drveća.

– Vjerujemo da je ovo tek početak lijepe tradicije kojoj su se pozvani pridružiti maturanti i preostale dvije srednje škole, kako bi ovo mjesto sutra postalo Park generacija. Svako posađeno drvo za koju godinu sadašnje će maturante, kad god dođu na Gradske bazene, podsjećati na sretne školske dane provedene s prijateljima, profesorima i prvim ljubavima, rekao je u ime Grada, partnera u projektu, predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Univerzalov direktor Mile Kaselj pozdravio je inicijativu ekonomaca i pohvalio ih za obavljeni posao, s nadom da će nove generacije slijediti ovaj zeleni primjer brige svojih prethodnika o uređenome okolišu.

Akcija je bila planirana povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja, no zbog tada lošeg vremena prolongirana je do danas. S maturantima su bile mentorice Bernardica Šušak i Brankica Radonić, kao i ravnateljica Ekonomske škole Snježana Marić.

Pročitajte i ovo

U Strizivojni odvoz miješanog otpada utorkom

  Odlukom Općine Strizivojna na cijelom je području općine gospodarenje otpadom preuzeo Univerzal. Svako je …

Počelo uređenje Gradskoga groblja uz Ulicu biskupa Mandića

Uklanjanjem žive ograde nedavno su otpočeli radovi na uređenju oko tisuću četvornih metara Gradskoga groblja …

Đakovčani skupili 13,5 tona klaoničkog otpada

Iza nas je prva sezona svinjokolje u kojoj su Đakovčani otpadne ostatke besplatno odlagali u …

Za odvoz otpada najmanje 61, a najviše 72 kune

Zbrinjavanje komunalnoga otpada jedna je od osnovnih javnih usluga, koja poput električne energije, vode, termoenergenata …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 × 2 =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.