Pogrebi

Prve posude za otpadnu plastiku uručene korisnicima

Prvih je stotinu novih posuda za odlaganje otpadne plastike danas isporučeno Univerzalovim korisnicima na njihovim kućnim adresama. Žute kante zapremine 120 litara dobit će sva nestambena kućanstva koja plastičnu ambalažu i ostalu reciklabilnu plastiku posljednjih godina, otkako je organizirano razdvajanje otpada na kućnom pragu, zbrinjavaju u vrećama. Posude su pravo i trajno rješenje, njima se upotpunjuje osnovni set spremnika koje ima svaki korisnik javne usluge, a vreće i dalje ostaju opcija za eventualni višak plastike koji ne stane u kantu.

Komunalni radnici svakoj posudi na odredišnoj adresi dodjeljuju naljepnicu s odgovarajućim numeričkim i bar kod zapisom, usklađenim sa zelenom i plavom kantom, dok je na svakome korisniku vlastoručnim potpisom ovjeriti zaprimanje žute posude. Oni koji ne budu kod kuće kad im na vrata zazvone univerzalovci, u poštanskom će sandučiću zateći obavijest s jasnom uputom o preuzimanju kante. Važno je napomenuti da pravo na besplatnu posudu imaju samo privatne osobe, ne i poslovni subjekti.

Idućih će dana žuta kanta biti distribuirana korisnicima u Ulici bana Jelačića, Ivice Račana, Jakova Gotovca, Antuna Augustinčića, Bana Nikole Jurišića, Bračkoj, Hvarskoj, Joze Ivakića, Korčulanskoj, Miroslava Krleže, Marka Marulića, Rapskoj, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog te u Ulici Vjekoslava Karasa i Vanje Radauša.

Pročitajte i ovo

Među 49.000 bazenskih posjetitelja 1.640 sezonaca!

Kupališna sezona na Gradskim bazenima završava u nedjelju 18. rujna. Do kraja je ovog tjedna, …

Iscrtavanje pješačkih prijelaza uoči početka škole

Prije prvog zvona u novoj školskoj godini Univerzalovi radnici iscrtavaju pješačke prijelaze i zaustavne linije …

Svakom kućanstvu deset žutih vreća godišnje

Žuta je kanta već napunjena, a do redovnoga odvoza plastike treba se strpjeti? Nije problem, …

Zbog vrućina prvi pogreb u 10, a drugi u 11 sati

Od ponedjeljka 1. kolovoza mijenja se raspored ispraćaja pokojnih osoba i ukopa na đakovačkim grobljima. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content