Pogrebi

Prve posude za otpadnu plastiku uručene korisnicima

Prvih je stotinu novih posuda za odlaganje otpadne plastike danas isporučeno Univerzalovim korisnicima na njihovim kućnim adresama. Žute kante zapremine 120 litara dobit će sva nestambena kućanstva koja plastičnu ambalažu i ostalu reciklabilnu plastiku posljednjih godina, otkako je organizirano razdvajanje otpada na kućnom pragu, zbrinjavaju u vrećama. Posude su pravo i trajno rješenje, njima se upotpunjuje osnovni set spremnika koje ima svaki korisnik javne usluge, a vreće i dalje ostaju opcija za eventualni višak plastike koji ne stane u kantu.

Komunalni radnici svakoj posudi na odredišnoj adresi dodjeljuju naljepnicu s odgovarajućim numeričkim i bar kod zapisom, usklađenim sa zelenom i plavom kantom, dok je na svakome korisniku vlastoručnim potpisom ovjeriti zaprimanje žute posude. Oni koji ne budu kod kuće kad im na vrata zazvone univerzalovci, u poštanskom će sandučiću zateći obavijest s jasnom uputom o preuzimanju kante. Važno je napomenuti da pravo na besplatnu posudu imaju samo privatne osobe, ne i poslovni subjekti.

Idućih će dana žuta kanta biti distribuirana korisnicima u Ulici bana Jelačića, Ivice Račana, Jakova Gotovca, Antuna Augustinčića, Bana Nikole Jurišića, Bračkoj, Hvarskoj, Joze Ivakića, Korčulanskoj, Miroslava Krleže, Marka Marulića, Rapskoj, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog te u Ulici Vjekoslava Karasa i Vanje Radauša.

Pročitajte i ovo

Trend visoke posjećenosti Gradskih bazena i u srpnju

Na Gradskim se bazenima do kraja srpnja okupalo više od 31.000 posjetitelja! Već je posljednjeg …

Đakovački vezovi ponovno aktualizirali prodaju vezovskog šatora

Đakovački vezovi ponovno aktualizirali prodaju vezovskog šatora, priopćenje objavljeno 24. lipnja 2021. Prilog 1 – …

Ponovno “oživio” piškorevački stočni sajam

Skromno i tiho tradicijski se stočni sajam, nakon prinudne stanke od sedam mjeseci prouzročene nepovoljnim …

Na židovskom groblju komemorirane žrtve holokausta

Okupljanjem židovske zajednice i ove je prve lipanjske nedjelje na židovskom groblju održana komemoracija u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content