Pogrebi

Posljednji ispraćaji i pokopi ponovno u 14 i 13 sati

Na svim đakovačkim grobljima prestaje vrijediti ljetna pogrebna satnica i od 15. rujna vraćamo se uobičajenim terminima posljednjih ispraćaja i pokopa, kako je bilo prije kolovoza i prilagodbe visokim temperaturama. U hladu grobljanskih čempresa i spomeničkih objekata za toplinskih se udara znalo izmjeriti i 40 Celzijevih stupnjeva, uvjeti boravka na suncu u najtoplijem su dijelu dana bili teško podnošljivi, posebno u okruženju ugrijanog mramora i u tamnijoj odjeći, zbog čega su pokopi tada pomaknuti na prijepodneva.

Ako je jedna dnevna sahrana, njezin se termin vraća na 14 sati, ako su dvije, bit će to u 13 i 14 sati, dok će u slučaju triju sahrana istoga dana, prva biti u 12, druga u 13, a treća u 14 sati. Termine je odredila Univerzalova Uprava u skladu s godišnjim dobom. Nije opravdano ulaziti u kasnije poslijepodnevne termine jer će dani uskoro postajati sve kraći, a ovu satnicu, na koju je javnost navikla u protekle dvije pandemijske godine, namjeravamo zadržati i tijekom zime. Osim toga, epidemiološka je situacija neizvjesna, pandemija koronavirusa ne jenjava, pa je to razlog više za upravo ovakav raspored pogreba kojim se donekle izbjegavaju masovnija okupljanja na malom prostoru.

Za ljetne satnice sahrana na Gradskom groblju i grobljima prigradskih naselja, od početka kolovoza do sredine rujna, pokopano je 37 osoba.

Pročitajte i ovo

Iscrtavanje pješačkih prijelaza uoči početka škole

Prije prvog zvona u novoj školskoj godini Univerzalovi radnici iscrtavaju pješačke prijelaze i zaustavne linije …

Svakom kućanstvu deset žutih vreća godišnje

Žuta je kanta već napunjena, a do redovnoga odvoza plastike treba se strpjeti? Nije problem, …

Zbog vrućina prvi pogreb u 10, a drugi u 11 sati

Od ponedjeljka 1. kolovoza mijenja se raspored ispraćaja pokojnih osoba i ukopa na đakovačkim grobljima. …

Želite li papirnati račun zamijeniti digitalnim?

Prateći komunikacijske tehnologije i praktična rješenja, odlučili smo provjeriti jesu li naši korisnici zainteresirani račune …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content