Pogrebi

Počinje odvoz biootpada za 4.000 kućanstava

Od ponedjeljka 16. svibnja, kako smo već najavili, otpočinje tjedni odvoz biootpada kućanstava prema rasporedu objavljenom na Univerzalovim mrežnim stranicama i lecima koji s uputama o odlaganju kuhinjskog i vrtnog otpada u smeđe spremnike stižu na korisničke adrese. Ukupni se broj odvoza otpada ovime sa šest povećava na deset mjesečnih odvoza, što za komunalca i korisnike predstavlja iskorak u standardu pružanja javne usluge, a za nas i organizacijski izazov.

Cijena odvoza biootpada uključena je u cijenu javne usluge, koja se od 1. svibnja obračunava po istoj osnovici od 61,64 kune (kao i dosad), ali s jediničnim troškom pražnjenja zelene posude poraslim na 13,70 kuna (s namjenskom naknadom i PDV-om). Ima li se u vidu da se u smeđoj posudi može izdvojiti čak trećina otpada koji je dosad odlagan zelenu, svatko si može reducirati broj pražnjenja miješanog otpada. U konačnici će korisniku ovakav pristup razdvajanju otpada donijeti uštedu u ukupnoj mjesečnoj cijeni javne usluge.

Posebna Univerzalova posada praznit će smeđe kante i kontejnere specijaliziranim vozilom za prijevoz otpada sa sustavom za drenažu tekućina neugodnog mirisa, koje se cijede iz otpadnog sadržaja. Sakupljeni biootpad preuzima kompostirnica u Osijeku. Novom je uslugom pokriveno 4.000 korisnika sa smeđom posudom u gradu i prigradskim naseljima. Ostali korisnici provode vlastito kompostiranje, za potrebe kojega je Univerzal u prethodnome razdoblju isporučio 1.300 vrtnih kompostera zapremine od 350 litara.

Pročitajte i ovo

Otvorenje kupališne sezone 1. lipnja!

Gradski bazeni u Đakovu otvaraju se za posjetitelje u srijedu 1. lipnja! Radno je vrijeme …

Još sedam zgrada u konkurenciji za energetsku obnovu

Sedam je projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada, kojima je upravitelj trgovačko društvo Univerzal, …

Traju pripreme za novu kupališnu sezonu

S prvim su toplijim danima na Gradskim bazenima živnule pripreme za novu kupališnu sezonu. Temeljito …

Zbrinjavanje biootpada od 16. svibnja uz tjedni odvoz

U sklopu javne usluge sakupljanja komunalnog otpada Univerzal od ponedjeljka 16. svibnja počinje odvoziti biootpad. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content