Pogrebi

Počinje izgradnja parkirališta u Cesarčevoj

p-cesarca

Grad Đakovo i Univerzal kreću u realizaciju projekta novog parkirališta u Cesarčevoj ulici, koje će u strogom središtu grada donijeti 60-ak novih parkirnih mjesta i uređen okoliš. – Ishođena je građevinska dozvola i otvoren natječaj za izvođača radova, kako bi prvi radovi, prema idejnom rješenju prezentiranome stanarima susjednih višestambenih zgrada još u siječnju, mogli što prije početi, kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Osim što će se ovime nadoknaditi “izgubljena” parkirališna mjesta na Strossmayerovom trgu u budućoj pješačkoj zoni, stotinjak metara od katedrale i trga naći će se još jedan moderan javni prostor u službi stanara, ali i ostalih građana, koji će se vezati na rekonstruirani trg, dodaje Soldo.

Prilaz i dvorište s bespravno izgrađenim, u međuvremenu uklonjenim stanarskim garažama, nasuti tucanikom, bit će pretvoreni u parkiralište s novom javnom rasvjetom, odvodnjom, klupama za odmor i koševima za otpad, hortikulturom, ali i novim mjestima za invalide. Parkiralištem će upravljati Univerzal.

Problem nedovoljnog broja spremnika za otpad, na koji su upozorili iz stambenih zgrada u Cesarčevoj 2-4, 6-8 i 10-12, kako se doznaje od Univerzalovog direktora Mile Kaselja, bit će također riješen izgradnjom natkrivenog eko-otoka sa zelenim, plavim i žutim kontejnerima za miješani otpad, papir i plastiku. Osim što će se još revnije pobrinuti za otpad iz višestambenih zgrada, gradski će komunalac održavati i čistiti parking, kositi travu, čistiti snijeg te brinuti o hortikulturi.

Pročitajte i ovo

Diplomice u rukama tridesetero novih klizača

Dodjelom diplom(ic)a za sudjelovanje i uspješno snalaženje na ledu, koje je primilo tridesetero djevojčica i …

Mala škola klizanja na Gradskom klizalištu

Želiš li naučiti klizati, a imaš 6 ili više godina? Univerzal organizira Malu školu klizanja …

Zimska služba neprestano u pogonu

Čim se jučer oko 14 sati snijeg počeo ozbiljnije zadržavati na tlu, prvi su radni …

Prvoga dana nove klizališne sezone besplatno klizanje

Led Gradskog klizališta Strossmayerovu trgu sutra nestrpljivo čeka prve klizače! Univerzal je za novu sezonu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen − six =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.