Pogrebi

Počinje izgradnja parkirališta u Cesarčevoj

p-cesarca

Grad Đakovo i Univerzal kreću u realizaciju projekta novog parkirališta u Cesarčevoj ulici, koje će u strogom središtu grada donijeti 60-ak novih parkirnih mjesta i uređen okoliš. – Ishođena je građevinska dozvola i otvoren natječaj za izvođača radova, kako bi prvi radovi, prema idejnom rješenju prezentiranome stanarima susjednih višestambenih zgrada još u siječnju, mogli što prije početi, kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Osim što će se ovime nadoknaditi “izgubljena” parkirališna mjesta na Strossmayerovom trgu u budućoj pješačkoj zoni, stotinjak metara od katedrale i trga naći će se još jedan moderan javni prostor u službi stanara, ali i ostalih građana, koji će se vezati na rekonstruirani trg, dodaje Soldo.

Prilaz i dvorište s bespravno izgrađenim, u međuvremenu uklonjenim stanarskim garažama, nasuti tucanikom, bit će pretvoreni u parkiralište s novom javnom rasvjetom, odvodnjom, klupama za odmor i koševima za otpad, hortikulturom, ali i novim mjestima za invalide. Parkiralištem će upravljati Univerzal.

Problem nedovoljnog broja spremnika za otpad, na koji su upozorili iz stambenih zgrada u Cesarčevoj 2-4, 6-8 i 10-12, kako se doznaje od Univerzalovog direktora Mile Kaselja, bit će također riješen izgradnjom natkrivenog eko-otoka sa zelenim, plavim i žutim kontejnerima za miješani otpad, papir i plastiku. Osim što će se još revnije pobrinuti za otpad iz višestambenih zgrada, gradski će komunalac održavati i čistiti parking, kositi travu, čistiti snijeg te brinuti o hortikulturi.

Pročitajte i ovo

Paleći svijeće tisuće se Đakovčana prisjetilo pokojnih

Dostojanstveno, u molitvi i tišini, tisuće je Đakovčana za blagdan Svih Svetih i Dušni dan …

Tko bude razdvajao više otpada, imat će manje račune

Osim primarnoga razvrstavanja na adresama korisnika, u Đakovu proširenog i na biorazgradivi otpad, novi sustav …

Groblje u Ivanovcima Svisvete dočekuje u novom ruhu

Prigradsko je groblje u Ivanovcima prvo groblje na đakovačkom području za čiju se rekonstrukciju, koja …

I Trojka u Kralja Tomislava više štedi, više vrijedi

Dvostruko manji računi za grijanje i hlađenje, veća vrijednost stanova, viši energetski razred, nova lijepo …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × 5 =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.