Pogrebi

Počelo ljeto na Gradskim bazenima

Gradski su bazeni od danas otvoreni za kupanje, sunčanje, zabavu, odmor i rekreaciju. Kupanje je po tradiciji prvog dana kupališne sezone, kada u olimpijskom bazenu mjerimo 20 ºC, besplatno. S 47.000 gostiju i čak tisuću prodanih sezonskih ulaznica prošlog su ljeta đakovački bazeni ostvarili rekord u posjećenosti, otkad je 2014. upravljanje javnim kupalištem preuzeo Univerzal.

Nakon što se nisu mijenjale još od 2016. godine, cijene su za ljeto 2022. nešto drugačije: dnevna je ulaznica porasla na 15 kuna, sezonska sada stoji 150 kuna, a obiteljska sezonska 300 kuna, uz jednokratni trošak izrade i plastificiranja od 10 kuna. Glavna bazenska atrakcija – aquagan – ostaje 10 kuna.

– Od ljetos su opet rasle cijene energenata, prvenstveno vode i struje, što su naši osnovni inputi za funkcionalnost i održavanje objekta, i dosadašnje su se cijene osnovnih usluga morale korigirati. No, ni ove nove cijene nisu ekonomska kategorija, već prate mogućnosti naših ciljnih korisnika, a to su djeca, mladi i obitelji, za koje i nadalje ostajemo najpristupačnije mjesto dnevnog odmora ljeti i najjeftinije javno kupalište u okruženju, kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić.

Pročitajte i ovo

Još sedam zgrada u konkurenciji za energetsku obnovu

Sedam je projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada, kojima je upravitelj trgovačko društvo Univerzal, …

Počinje odvoz biootpada za 4.000 kućanstava

Od ponedjeljka 16. svibnja, kako smo već najavili, otpočinje tjedni odvoz biootpada kućanstava prema rasporedu …

Traju pripreme za novu kupališnu sezonu

S prvim su toplijim danima na Gradskim bazenima živnule pripreme za novu kupališnu sezonu. Temeljito …

Zbrinjavanje biootpada od 16. svibnja uz tjedni odvoz

U sklopu javne usluge sakupljanja komunalnog otpada Univerzal od ponedjeljka 16. svibnja počinje odvoziti biootpad. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content