Pogrebi

Parkirne karte na kioscima Tiska i Univerzalovim blagajnama

parking kolaž

Nakon što su gradska parkirališta označena bojama naplatnih zona u kojima se nalaze, što su vozači pozdravili jer im je olakšalo orijentaciju po zonama, Grad Đakovo i Univerzal najavljuju još niz novina, a glavna je među njima da se satna parkirna karta, osim na parkomatima i SMS-om, može kupiti na svim Univerzalovim blagajnama i kioscima Tiska, uz mogućnost izdavanja R1 računa.

– Ovom novinom, sukladnom gradskoj Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja, želimo se približiti još više građanima i korisnicima usluga javnoga parkinga, postati pristupačniji i maksimalno im olakšati plaćanje parkiranja. Kartu kupljenu na jednoj od Univerzalovih blagajni (Parking, Tržnica, Groblje i Uprava, op.a.) vozači neće morati stavljati pod vjetrobransko staklo, jer će svaki kontrolor naplate parkinga odmah po kupnji karte u terminalu vidjeti registarsku oznaku vozila za koje je izdana, najavljuje predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Plaćanje parkiranja na svim Univerzalovim šalterima i kioscima Tiska novi su kanali kupnje karata i naplate; građanima koji preferiraju plaćanje kovanicama umjesto SMS porukama i mobitelom, skraćuju put traženja najbližeg parkomata i omogućuju plaćanje novčanicama, debitnim karticama i korištenje pretporeza uz R1 račune.

Soldo podsjeća da je također Odlukom Grada od studenog 2014. prvi sat parkinga s obje strane Splitske ulice, uz Gradsku tržnicu, besplatan, a svaki dodatni samo dvije kune, što je nakon 15 godina pomoglo revitalizaciji tržnice i zaustavljanju negativnoga trenda pada broja izlagača i kupaca. – Zahvaljujući parkiranju bez naknade u trećoj, zelenoj zoni u prvom satu korištenja, što je dovoljno za obavljanje kupnje na tržnici, građanima smo uštedjeli skoro 200.000 kuna jer je besplatni parking treće zone 2015. koristilo čak 120.000 građana više nego u 2014. i svim prethodnim godinama, odnosno 10.000 mjesečno!, tvrdi predsjednik Vijeća Soldo.

Otkriva da će Univerzal uskoro svojim korisnicima plaćanje parkiranja te izdavanje mjesečnih i (povlaštenih) godišnjih karata omogućiti i putem internetske stranice. Bit će također ubrzo dostupna tjedna parkirna karta, o čemu Grad priprema novu odluku.

Pročitajte i ovo

U Strizivojni odvoz miješanog otpada utorkom

  Odlukom Općine Strizivojna na cijelom je području općine gospodarenje otpadom preuzeo Univerzal. Svako je …

Počelo uređenje Gradskoga groblja uz Ulicu biskupa Mandića

Uklanjanjem žive ograde nedavno su otpočeli radovi na uređenju oko tisuću četvornih metara Gradskoga groblja …

Đakovčani skupili 13,5 tona klaoničkog otpada

Iza nas je prva sezona svinjokolje u kojoj su Đakovčani otpadne ostatke besplatno odlagali u …

Za odvoz otpada najmanje 61, a najviše 72 kune

Zbrinjavanje komunalnoga otpada jedna je od osnovnih javnih usluga, koja poput električne energije, vode, termoenergenata …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

15 − 3 =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.