Pogrebi

Parkirne karte na kioscima Tiska i Univerzalovim blagajnama

parking kolaž

Nakon što su gradska parkirališta označena bojama naplatnih zona u kojima se nalaze, što su vozači pozdravili jer im je olakšalo orijentaciju po zonama, Grad Đakovo i Univerzal najavljuju još niz novina, a glavna je među njima da se satna parkirna karta, osim na parkomatima i SMS-om, može kupiti na svim Univerzalovim blagajnama i kioscima Tiska, uz mogućnost izdavanja R1 računa.

– Ovom novinom, sukladnom gradskoj Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja, želimo se približiti još više građanima i korisnicima usluga javnoga parkinga, postati pristupačniji i maksimalno im olakšati plaćanje parkiranja. Kartu kupljenu na jednoj od Univerzalovih blagajni (Parking, Tržnica, Groblje i Uprava, op.a.) vozači neće morati stavljati pod vjetrobransko staklo, jer će svaki kontrolor naplate parkinga odmah po kupnji karte u terminalu vidjeti registarsku oznaku vozila za koje je izdana, najavljuje predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Plaćanje parkiranja na svim Univerzalovim šalterima i kioscima Tiska novi su kanali kupnje karata i naplate; građanima koji preferiraju plaćanje kovanicama umjesto SMS porukama i mobitelom, skraćuju put traženja najbližeg parkomata i omogućuju plaćanje novčanicama, debitnim karticama i korištenje pretporeza uz R1 račune.

Soldo podsjeća da je također Odlukom Grada od studenog 2014. prvi sat parkinga s obje strane Splitske ulice, uz Gradsku tržnicu, besplatan, a svaki dodatni samo dvije kune, što je nakon 15 godina pomoglo revitalizaciji tržnice i zaustavljanju negativnoga trenda pada broja izlagača i kupaca. – Zahvaljujući parkiranju bez naknade u trećoj, zelenoj zoni u prvom satu korištenja, što je dovoljno za obavljanje kupnje na tržnici, građanima smo uštedjeli skoro 200.000 kuna jer je besplatni parking treće zone 2015. koristilo čak 120.000 građana više nego u 2014. i svim prethodnim godinama, odnosno 10.000 mjesečno!, tvrdi predsjednik Vijeća Soldo.

Otkriva da će Univerzal uskoro svojim korisnicima plaćanje parkiranja te izdavanje mjesečnih i (povlaštenih) godišnjih karata omogućiti i putem internetske stranice. Bit će također ubrzo dostupna tjedna parkirna karta, o čemu Grad priprema novu odluku.

Pročitajte i ovo

Diplomice u rukama tridesetero novih klizača

Dodjelom diplom(ic)a za sudjelovanje i uspješno snalaženje na ledu, koje je primilo tridesetero djevojčica i …

Mala škola klizanja na Gradskom klizalištu

Želiš li naučiti klizati, a imaš 6 ili više godina? Univerzal organizira Malu školu klizanja …

Zimska služba neprestano u pogonu

Čim se jučer oko 14 sati snijeg počeo ozbiljnije zadržavati na tlu, prvi su radni …

Prvoga dana nove klizališne sezone besplatno klizanje

Led Gradskog klizališta Strossmayerovu trgu sutra nestrpljivo čeka prve klizače! Univerzal je za novu sezonu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 − 3 =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.