Pogrebi

Nastavak radova na novoj cesti do Gradskoga groblja

Nastavlja se izgradnja pristupne ceste Gradskom groblju iz Ulice Otona Ivekovića. Posao, koji je trebao biti dovršen još jesenas, prolongiran je nakon uočenih nepravilnosti u debljini kolničke konstrukcije te visini i nagibu rubnjaka s obje strane ceste, gotovo cijelom duljinom trase duge 150 metara. Izvođač radova u prvoj fazi, vrijednoj oko 195.000 kuna, obvezao se tada u dogovorenome roku ukloniti sve tehničke nedostatke o vlastitom trošku, što je i učinjeno početkom ove godine.

Nadzorni inženjer po završetku prve faze nije uočio kako su na većem dijelu dionice rubnjaci položeni na visinu nosive kamene konstrukcije ceste, umjesto podignuti na visinu budućeg asfaltnoga sloja. Rubnjaci su potom uklonjeni i iznova pravilno postavljeni – prema zadanoj nivelaciji nagiba. Nosiva je konstrukcija dopunjena novim kamenim materijalom, također po projektiranom poprečnom nagibu, a drobljenim je kamenom dopunjen i spoj pristupne ceste s nogostupom Gradskoga groblja.

Obavljenim su radovima sanirane sve manjkavosti ceste čija je gradnja počela krajem 2016. i napokon stvoreni preduvjeti za izvedbu druge faze radova, čim to dopuste vremenske prilike. Kad bude gotova, nova će kolna cesta služiti prvenstveno za pristup groblju obrtnicima koji izvode klesarske radove na grobnicama, Univerzalovim djelatnicima koji održavaju groblje, ali i građanima kao treći ulaz u jedno od najuređenijih groblja u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo

Radna noć za cestare, jutros uklanjano srušeno drveće

Snijeg koji je noćas padao nije izazvao veće probleme. Univerzalova je Zimska služba na terenu …

Klizališna sezona produžena do 24. siječnja!

Još tjedan dana zimskih radosti na klizalištu! Zbog velikog zanimanja javnosti, a napose najmlađih sugrađana, …

Počinje odvoz isluženih božićnih drvaca

Univerzal će do kraja tjedna skupljati božićna drvca sugrađana, najprije u gradu, a potom i …

Počela nikad izazovnija klizališna sezona

Otvoreno je Gradsko klizalište na Strossmayerovu trgu! Prvi dan nove sezone, organizirane uz epidemiološke mjere, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *