Pogrebi

Mise na Sve svete i Dušni dan ispred kuće oproštaja

Umjesto pred kapelom Uskrsnuća Isusova, sveta će misa na blagdan Svih Svetih i ponovno na Dušni dan biti služena ispred kuće oproštaja na ulazu u Gradsko groblje. Otklon je to od tradicije duge više desetljeća, ali s obzirom na skučenost prostora uz crkvicu u središtu groblja, velik broj vjernika koji se ondje okupi i nezaobilazne epidemiološke prilike – razumljiv potez. Inicijativa je potekla od novoga župnika Župe Svih svetih Ivana Lenića, a Univerzal ju je kao upravitelj groblja pozdravio i prihvatio.

Svečano je bogoslužje na Svisvete pred kućom oproštaja u 11 sati, predvodi ga đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, glazbeno animira Mješoviti katedralni zbor, i nakon toga slijedi zajednička molitva za sve pokojne kod Kalvarije. Na Dušni je dan misa ponovno ispred mrtvačnice u 9 sati.

Osim što se okupljanjem mnoštva ljudi na širem, otvorenijem prostoru smanjuje rizik od prijenosa koronavirusa, glavna će aleja Gradskoga groblja novom organizacijom misnih slavlja neprestano ostati prohodna, bez stvaranja “čepa” i dosad neizbježne gužve kod kapelice. Posebnih smjernica Stožera civilne zaštite vjernicima prilikom posjeta grobljima nema, no trebamo i dalje biti odgovorni i savjesnim ponašanjem ne ugrožavati svoje i tuđe zdravlje. Univerzal će, kao i lani, na ulazima zato postaviti sredstva za dezinfekciju ruku.

Pročitajte i ovo

Među 49.000 bazenskih posjetitelja 1.640 sezonaca!

Kupališna sezona na Gradskim bazenima završava u nedjelju 18. rujna. Do kraja je ovog tjedna, …

Iscrtavanje pješačkih prijelaza uoči početka škole

Prije prvog zvona u novoj školskoj godini Univerzalovi radnici iscrtavaju pješačke prijelaze i zaustavne linije …

Svakom kućanstvu deset žutih vreća godišnje

Žuta je kanta već napunjena, a do redovnoga odvoza plastike treba se strpjeti? Nije problem, …

Zbog vrućina prvi pogreb u 10, a drugi u 11 sati

Od ponedjeljka 1. kolovoza mijenja se raspored ispraćaja pokojnih osoba i ukopa na đakovačkim grobljima. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content