Pogrebi

Kupnjom parkirne karte na kioscima do 35 posto uštede!

Plaćanjem parkiranja na kiosku Tiska, bilo kojoj Univerzalovoj blagajni ili parkomatu, umjesto SMS plaćanja mobitelom, Đakovčani mogu ostvariti 35-postotnu uštedu! Česte su dosad bile situacije u kojima bi, nakon obavljenoga plaćanja parkinga SMS porukom, građani ostajali zatečeni povratnom porukom operatera s potvrdom plaćanja, ali i iskazanom naknadom od 69 lipa za korištenje usluge!

– Da bismo izašli u susret građanima, početkom kolovoza otvorili smo dva nova kanala za plaćanje parkiranja. Đakovčani i svi koji se zateknu u našem gradu na javnom parkiralištu parkiranje mogu platiti i na svim kioscima Tiska i Univerzalovim blagajnama (Parking, Tržnica, Groblje i Uprava), kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Građani, naime, time izbjegavaju dodatne troškove, odnosno trošak koji obračunava teleoperater prilikom SMS plaćanja.

– Riječ je o dodatnom trošku od 69 lipa za svaki sat parkiranja bez obzira na naplatnu zonu u kojoj parkirate vozilo, što za današnje prilike, kad pazimo na svaku lipu, nije za zanemariti, napominje Soldo. Ušteda se ostvaruje i na pretporezu zatražite li R1 račun, pa tada sat parkiranja, primjerice u drugoj zoni, ne stoji 2,69 kuna (2 kn s PDV-om + 0,69 kn naknade operatera), već 1,60 kuna. Osim toga, karta kupljena na kiosku Tiska ili blagajni gradskog komunalca ne mora se isticati pod vjetrobranskim staklom, budući da sustav kontrolorima naplate podatke dojavljuje na terminale.

Gradsko je vijeće, podsjeća njegov predsjednik, još koncem 2014. godine donijelo odluku kojom je građanima omogućen besplatan prvi sat parkinga u trećoj, zelenoj zoni Gradske tržnice, s obje strane Splitske ulice. Mjera se pokazala učinkovitom i pridonijela revitalizaciji tržnice, a vrijedi i danas.

Pročitajte i ovo

U Strizivojni odvoz miješanog otpada utorkom

  Odlukom Općine Strizivojna na cijelom je području općine gospodarenje otpadom preuzeo Univerzal. Svako je …

Počelo uređenje Gradskoga groblja uz Ulicu biskupa Mandića

Uklanjanjem žive ograde nedavno su otpočeli radovi na uređenju oko tisuću četvornih metara Gradskoga groblja …

Đakovčani skupili 13,5 tona klaoničkog otpada

Iza nas je prva sezona svinjokolje u kojoj su Đakovčani otpadne ostatke besplatno odlagali u …

Za odvoz otpada najmanje 61, a najviše 72 kune

Zbrinjavanje komunalnoga otpada jedna je od osnovnih javnih usluga, koja poput električne energije, vode, termoenergenata …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × four =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.