Pogrebi

Europskim novcem napokon do natkrivene tržnice

Nedavnom dodjelom certifikata “Proizvodi hrvatskog seljaka” uz kišne kapi ponovno je aktualizirano natkrivanje Gradske tržnice, što je gradonačelnik Marin Mandarić obraćajući se domaćim proizvođačima, istaknuo jednim od prioritetnih gradskih projekata. Iako trgovačko društvo Univerzal kao njezin upravitelj ima idejno rješenje natkrivene tržnice, naručitelj kojega su bivše uprave, aktualni direktor Stjepan Ripić prethodne projekte smatra megalomanskima i isključivo želi ekonomski održiv objekt u skladu s realnim potrebama Gradske tržnice.

Grad Đakovo i Univerzal novo rješenje vide u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica (UHT), članica koje je i đakovačka tržnica, i investiciji za koju bi se osigurao europski novac. – UHT će Ministarstvu poljoprivrede izložiti zajedničke infrastrukturne potrebe urbanih tržnica gradova većih od 5.000 stanovnika i predložiti povlačenje bespovratnih sredstava za razvoj i obnovu tržnica kroz Program ruralnog razvoja, kaže direktor Ripić, dodajući da bi UHT bio podrška u pripremi i provedbi administracijskog dijela projekta. Rukovoditeljica Poslovne jedinice Tržnica Ivanka Vargić otkriva da je u očekivanju nove mjere potpore, koja bi to omogućila, Univerzal već sumirao i Udruzi dostavio potrebe svoje tržnice; one obuhvaćaju izgradnju pokrovne konstrukcije s nekoliko novih modernih poslovnih prostora, umjesto (do)sadašnjih većinom praznih 19 kioska, i uređenje okoliša.
Razliku sredstava potrebnih za ovaj projekt financirali bi zajedno Grad i Univerzal. Zadrži li se tradicionalni način poslovanja, konačno je rješenje za tržnicu, koja je na postojećoj lokaciji još od 1950-ih, izgledno tijekom iduće dvije do tri godine, najavljuje Ripić. Zaslužuju to prepoznatljive betonske klupe i metalni štandovi nakon skoro sedam desetljeća ozbiljno načeti zubom vremena, a najviše korisnici i građani koji redovno posjećuju „trbuh grada“ u potrazi za kvalitetnim, domaćim i svježim namirnicama.

Pročitajte i ovo

Trend visoke posjećenosti Gradskih bazena i u srpnju

Na Gradskim se bazenima do kraja srpnja okupalo više od 31.000 posjetitelja! Već je posljednjeg …

Đakovački vezovi ponovno aktualizirali prodaju vezovskog šatora

Đakovački vezovi ponovno aktualizirali prodaju vezovskog šatora, priopćenje objavljeno 24. lipnja 2021. Prilog 1 – …

Prve posude za otpadnu plastiku uručene korisnicima

Prvih je stotinu novih posuda za odlaganje otpadne plastike danas isporučeno Univerzalovim korisnicima na njihovim …

Ponovno “oživio” piškorevački stočni sajam

Skromno i tiho tradicijski se stočni sajam, nakon prinudne stanke od sedam mjeseci prouzročene nepovoljnim …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content