Pogrebi

Ekonomci i komunalci zasadili novi generacijski drvored

Zbog epidemiološke situacije uskraćena za mnoga mladenačka uzbuđenja, ovogodišnja generacija maturanata Ekonomske škole „Braća Radić“ nije, međutim, ostala bez svoga generacijskog drvoreda, zasađenog u suradnji s Univerzalovim radnicima u povodu Dana planeta Zemlje. Šest novih stabala generacije 2020./21. smješteno je na zelenoj površini na križanju Splitske i Ulice Eugena Kvaternika, uz pješačku stazu i u neposrednoj blizini dječjeg igrališta i autobusnog kolodvora. Pripremu terena, gnojidbu, sadnju te postavljanje zaštite posađenog crvenolisnoga javora obavili su najvećim djelom komunalci, od kojih su budući ekonomisti iz prve ruke mogli naučiti o pravilnoj sadnji mladog drveća, i sami se okušavajući u radu sa zemljom i lopatom. Svaki je razred svome javoru, već po tradiciji, pridružio pločicu s oznakom razrednoga odjeljenja kojemu to stablo pripada, nastavljajući svoj rast i razvoj.

Generacijski drvored, kao ideju Ekonomske škole koja kod maturanata razvija osjećaj za suživot s prirodom i odgovornost prema okolišu, Univerzal je prepoznao i prihvatio. Gradski komunalac, osim što operativno i financijski osigurava realizaciju ove zelene priče, promovira uključenost mladih u brigu za neposredni urbani životni prostor i daje dodatni doprinos hortikulturnom uređenju grada na pozicijama na kojima postoji potreba ozelenjivanja.

Inicijativa, kojom ekonomci svakim novim stablom ostavljaju vidljivi, živi trag svoje generacije, postoji još od 2017. godine. Prva tri drvoreda napreduju na travnjaku uz Gradske bazene, dok je prva Covid-generacija školske godine 2019./20. svoj drvored japanske trešnje zasadila jesenas u Cesarčevoj ulici ispred stambene zgrade 6-8.

Pročitajte i ovo

Nova klizališna sezona od 10. prosinca!

Na Gradskom klizalištu na Strossmayerovu trgu komunalni radnici privode kraju posljednje pripreme za novu klizališnu …

Poziv za najam kućica u sklopu Adventa u Đakovu 2021.

Univerzal d.o.o. je (30. studenoga) objavio Poziv za iskazivanje interesa za najam drvenih kućica za …

Zimska služba spremna!

Programom održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima, o čemu brine trgovačko društvo Univerzal, za novu …

Važne COVID obavijesti za korisnike Univerzalovih usluga

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite RH (NN 121/2021), za sve korisnike usluga trgovačkog …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content