031 811 018 [email protected]

 

Od otvorenja kupališne sezone 22. lipnja na Gradskim je bazenima u Đakovu osvježenje pronašlo 13.000 posjetitelja. – Dobra je to brojka, uzme li se u obzir da smo bazene zbog radova u koritu olimpijskog bazena, koje je usporavalo loše vrijeme, otvorili kasnije nego lani, a ni srpanj nije bio tipičan ljetni mjesec, kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić. Upravo je neuobičajeno svježe i kišno vrijeme uzrokovalo “srpanjsku rupu”, pa su između 9. i 16. srpnja bazeni zjapili prazni.

– Nepovoljno se vrijeme neizbježno odrazilo na sezonu i glavni je razlog zbog čega smo na prvi top vikend sezone morali pričekati sve do 20. i 21. srpnja, kada je na Gradskim bazenima boravilo 3.000 kupača! Među njima su bile i cijele obitelji. Upravo je veliki interes za obiteljske pakete sezonskih ulaznica koje smo uveli lani, a dosad ih je prodano sto, dodaje Ripić i naglašava da su đakovačke cijene ulaznica uvjerljivo najpovoljnije u Slavoniji i Baranji.

Gradski su bazeni tradicionalno već, kad živa na termometru preskoči 30, mjesto najboljeg ljetnog odmora i zabave, posebno za djecu i mlade, kupalište koje privlači goste iz cijelog okruženja. Da je voda pogodna za osvježenje, potvrđuje i 25˚C, koliko je jutros izmjereno u olimpijskom bazenu.

Skip to content